Det er et krav, at du har styr på sporbarheden af de fødevarer, du producerer. Det gælder et led frem og et led tilbage, altså hvem du sælger til, og hvem du får leveret varer fra.
Sporbarheden er vigtig i forbindelse med f.eks. tilbagetrækninger eller opsporing af fødevarebårne sygdomsudbrud.
Når du modtager en vare i ComidaQS indtastes batchnummer ved varemodtagelsen. Varen er nu registreret på lageret.
Når du skal oprette og gennemføre en produktionsordre, skal du angive batchnummer ved oprettelsen. Det kan f.eks. være datoen eller et andet batchnummer.
Når du starter en produktionsordre, kan du registrere de anvendte batches ud for hver ingrediens ved at klikke på blyanten.
Hvis der er flere batch på lager af en ingrediens, kan du vælge mellem de aktuelle batches.
Når du er færdig med at producere dit produkt, afslutter du produktionsordren, og opskriftens batchnummer overføres automatisk til det producerede produkt.
Når du opretter en salgsordre, kan du vælge mellem batch fra varelageret.
Færdigvaren søges frem på lageroversigt, og via transaktioner for færdigvare kan du se alle input/output for varen.
Ved at trykke på batchnr. kommer batchsporingen frem, og den enkelte ordre kan spores.