1

Opret flowdiagram

Du kan oprettet din proces i et flowdiagram som giver dig et godt overblik.
Du kan lave en beskrivelse til hvert enkelt trin i processen.

Opret flowdiagram
Udarbejd risikoanalyse
2

Udarbejd risikoanalyse

Med udgangspunkt i flowdiagrammet oprettes alle procestrin automatisk i risikoanalysen.

På hvert procestrin kan du vurdere mikrobiologiske, kemiske og fysiske risikofaktorer med hensyn til sandsynlighed og konsekvens. I risikoanalysen udpeges de kritiske styringspunkter i din proces.

3

Udpegning af CCP og OPRP

Med risikoanalysen får du en oversigt over de kritiske styringspunkter på hvert procestrin.

Udpegning af CCP og OPRP
Lav din HACCP-plan
4

Lav din HACCP-plan

Med din HACCP-plan har du et godt overblik over, hvordan du kan dokumentere kontrol af styringspunkterne. HACCP-planen beskriver bl.a. kritiske grænser, metode og korrigerende handlinger.

5

Udarbejd egenkontrolprocedure

Med en procesbeskrivelse og risikoanalyse har du nu et godt udgangspunkt til at kunne beskrive dine egenkontrolprocedurer. Du kan i proceduren indsætte links til relevant lovgivning.

Udarbejd egenkontrolprocedure

Hør mere om HACCP i ComidaQS